0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Tökéletes érettségben érje a botrítisz

Múlt heti számunkban írtunk a Szepsy István mádi szőlőjében rendezett növényvédelmi és tápanyag-gazdálkodási bemutatóról, most a neves borász minőségjavító törekvéseit mutatjuk be. A dűlők megismerése és a Furmint tökéletes beérlelése a célja, hogy a világ élvonalába tartozó borokat készítsen és hitet adjon a borvidék többi termelőjének is.

Szepsy István 15 éve foglalkozik a Furmint szelektálásával a jobb borminőség érdekében. A nagy fürtű Furmint ugyanis nem érik egyszerre, még többszöri fürtválogatás után sem, ezért segítségre van szüksége az egyöntetűbb éréshez. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen érettségű bogyókat ér a botrítisz az aszúsodáshoz. Az a cél, hogy túlérve, természetes úton, az elparásodott gázcserenyílásokon át hatoljon be a gomba. (…)
 

Forrás: