A gabona, a szőlő és a bor jelentősége mindig is nagy volt az Alföldön, nem véletlen, hogy a rendezvényt
az 1896-ban alapított Központi Szőlészeti Állomás és Ampelológiai Intézet utódjánál, a katonatelepi kutatóintézetben hívták életre, mondta bevezető előadásában Szépe Ferenc, a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője. Az Alföld déli részén tevékenykedett a világhírű búzanemesítő, Baross László, akinek Bánkúti 1201 fajtáját 1933-ban a világ legjobb búzájának jelölték a kanadaibúza-világkiállításon, és aranyérmet kapott érte. Ugyancsak világhírre tett szert Mathiász János szőlőnemesítő, aki Kecskeméten és Tokaj-hegyalján dolgozott. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.