0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Kenyér, szőlő és bor

Kecskeméten már hagyományosan megrendezik augusztus 20. környékén az Alföldi Kenyér, Szőlő és Bor című konferenciát. A rendezvény az idén tovább bővült és a korábbi helyszín, a katonatelepi szőlészeti és borászati kutatóállomás helyett a városháza dí...

A gabona, a szőlő és a bor jelentősége mindig is nagy volt az Alföldön, nem véletlen, hogy a rendezvényt
az 1896-ban alapított Központi Szőlészeti Állomás és Ampelológiai Intézet utódjánál, a katonatelepi kutatóintézetben hívták életre, mondta bevezető előadásában Szépe Ferenc, a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője. Az Alföld déli részén tevékenykedett a világhírű búzanemesítő, Baross László, akinek Bánkúti 1201 fajtáját 1933-ban a világ legjobb búzájának jelölték a kanadaibúza-világkiállításon, és aranyérmet kapott érte. Ugyancsak világhírre tett szert Mathiász János szőlőnemesítő, aki Kecskeméten és Tokaj-hegyalján dolgozott. (…)
 

Forrás: