Szepsy István összesen 62 hektár szőlőt művel 24 dűlőben, 6 település határában. A három alapvető tokaji szőlőfajtával dolgozik, Sárga muskotály, Furmint és Hárslevelű található az ültetvényeiben. Ebből a három fajtából készül a szamorodni, viszont az édes szamorodni és a dűlőszelektált aszú kizárólag Furmintból, aminek a szelekciójával már 15 éve foglalkozik. A Szepsy-borok közt az említetteken kívül száraz Furmint van még, az utóbbi években ugyanis olyan száraz fehérbor elkészítése a célja, ami fölveszi a versenyt a világpiacon a nagyra értékelt rizlingekkel. Különös jelentőséget tulajdonít a dűlőknek, hiszen Hegyalján nagyon változatos kőzeteken és fekvésekben terem a szőlő, ezáltal a borok karaktere is nagyon különböző. Ez a természeti változatosság megjelenik a növényvédelemben is, mindenütt másképp kell védekezni. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.